ICC

Kort og konsist

Kort og konsist er ICC en internasjonal standard som beviser teoretisk og praktisk kompetanse i navigering av fritidsbåter. ICC står derfor for "International Certificate of Competency."

Vi hos Sail On tilbyr både den teoretiske og praktiske prøven som kreves for å tilegne seg ICC sertfikatet.

Seilkurs
Færderseilasen

Hva er ICC?

Norge er med i en internasjonal avtale som setter en internasjonal standard for kompetansen som kreves for føring av fritidsbåt. Systemet gjør det lettere å dokumentere kunnskapen og den praktiske erfaringen for å navigering av fritidsbåter ut på havet. ICC er derfor anerkjent av alle land som er medlem av ICC systemet.

Per dags dato er det: Østerrike, Hviterussland, Bulgaria, Kroatia, Tsjekkia, Finland, Tyskland, Ungarn, Irland, Latvia, Litauen, Luxemburg, Nederland, Norge, Romania, Serbia, Slovakia, Sør Afrika, Sveits, Storbritannia og Ukraina som har ratifisert avtalen.

Hvem er ICC for?

Grunnen til at Norge ble medlem i ICC systemet er fordi det er en økning i antall nordmenn som drar til andre europeiske land for å leie båter. I tillegg ønsker mange å leie båter i Norge også. Det har ført til at Norge nå tilbyr en lettere måte for nordmenn å dokumentere sin kunnskap som erfarene førere av motorbåter og seilbåter.

Dette er nå mulig ved å ta et ICC Sertifikat.

_KAP3230

Teoretisk del - båtførerprøven

Den første av de to prøvene er den teoretiske prøven, som er bedre kjent som båtførerprøven. Båtførerprøven er den samme prøven som alle i Norge trenger for å kunne lovlig navigere fritidsbåt i norsk farvann.

Her går vi gjennom mange forskjellige, men viktige temaer innenfor båtnavigasjon. Det kan være ting som havregler, lesing av kart, sjøveisregler, sjømerker, sikkerhet, og mye mer.

Sail On tilbyr dette som en nettkurs som du kan finne her.

Nettkurset inneholder alle temaene du trenger for å kunne bestå båtførerprøven, quizzer og en øvelse eksamen som du kan ta før du tar den ekte båtførerprøven.

I tillegg til dette så har vi en eksamensforberedende kurs som inneholder gjennomgang av ekstra viktige temaer, med selve båtførerprøven på slutten. Her tilrettelegger vi alt du trenger for prøven.

Praktisk eksamen / utsjekk i båt

Den andre av disse to prøvene er den praktiske prøven, som heter praktisk utsjekk. Her tar du det du har lært i den teoretiske delen og demonstrerer for en godkjent eksaminator at du kan føre en båt trygt for motor og/eller for seil.

Eksempler på dette er brannslukning, mannoverbord, generell båt kunnskap, vedlikehold av fremdriftsmaskineri, tilltak ved kollisjon eller støt, anker festing, navigering av båt i begrenset område. Du kan finne den fullstendige pensumlisten her.

Målet er at du skal vise at du er trygg på havet og vet hva du må gjøre når ting ikke går som planlagt. Du kan godt tenke på den praktiske prøven som oppkjøringsdelen til førerkortet på bil.

Sail On tilbyr både ICC praktisk kurs og ICC praktisk utsjekk som du kan finne her.

Sail On AS er godkjent  tilbyder av ICC av sjøfartsdirektoratet.

 

 

Tenkt å ta ICC? Her er en sjekkliste.

  1. Båtførerprøven. Dette er den teoretiske prøven.
  2. Praktiskeprøven. Det er også kjent som en ICC utsjekk
  3. Egenerklæring om helse. Dette fyller du på selve søknaden som du finner her.

Har du spørsmål, eller trenger veiledning i denne prosessen ikke nøl med å ta kontakt, så kan vi hjelpe deg å få fullført det du trenger. Vi kan tilrettelegge ICC kurs, alle prøvene og alt annet du trenger.

_KAP3228